Wednesday, March 18, 2009

be inspired..



“Dan nikmat apapun yang kalian dapatkan adalah datang dari Allah.” (An-Nahl: 53)

“Maka ingatlah kalian kepada-Ku niscaya Aku akan mengingat kalian dan bersyukurlah kalian kepada-Ku dan jangan kalian kufur." (Al-Baqarah: 152)

“Dan ingatlah ketika Rabb kalian memaklumkan: Jika kalian bersyukur niscaya Kami akan menambah (nikmat Kami) dan jika kalian mengkufurinya sungguh azab-Ku sangat pedih.” (Ibrahim: 7)

~ syukur is indeed may lead to amal soleh,InsyaAllah..~

2 comments:

SCHAKEYRA said...

urm.. sedihnya rasa, dia yang mcm tu pon hargai diri..kita yang sempurna ni, slalu jer berkeluh kesah... urm, kalau org amik ni, ltak kat page org, boley x???

mmk said...

sure dear..amik je..byk lg actually kat youtube..tp,yg lain tue mostly nak membawa msg "christianity"..so,video yg ni je kurg skit controversi nya..

apa yg penting,mcmmana dia hidup dgn kekurangannya itu yg kita nak amik,bukan msg ttg Jesus and Trinity tu,right?

mmg insaf jugak tgk video ni..tp sgt susah nak elak from whining ni..huhu