Sunday, April 19, 2009

langkah tercipta

salam 'alayk..

didoakan agar semua pembaca diluar sana sihat2 belaka,dalaman dan luaran..sudah lama tidak menulis..banyak benar perkara yang berlaku dalam tempoh ini..paling penting,yang mengajar diri ini untuk lebih bersabar...kerana semua yang dirasakan payah itu adalah UJIAN yang tak lain tak bukan adalah dariNya semata..diberiNya untuk melenturkan kekerasan ego,merendahkan hati,menanam sifat bersangka baik,sebagai kaffarah penghapus dosa,seterusnya dapat meningkatkan darjah iman InsyaAllah..

apabila teruji,sulit sebenarnya untuk meneutralkan emosi(papa kata mama ni ratu airmata,huhu),maka sulit untuk menghadirkan penulisan disini..bimbang sarat dengan emosi pula nanti..apapun,semuanya sudah berlalu..saya pun tidak berhajat untuk menceritakan disini..orang putih kata,let bygone be bygone,hehe..cuma,i know i've learnt a lot..thanks dearest Allah n dear hubby for being there..

saya tinggalkan anda dengan lirik sebuah nasyid ni..

Semalam aku kelukaan,
kecewa kehampaan,
mencalar ketabahan,
mimpi yang sering ku harapkan,
menjadi kenyataan,
namun tak kesampaian.

Allah…
Inginku hentikan langkah ini,
bagaikan tak mampu untuk ku bertahan,
semangat tenggelam,
lemah daya,
haruskah aku mengalah,
namun jiwaku berbisik,
inilah dugaan.

Dan langkahku kini terbuka,
pada hikmah dugaan,
uji keimanan (menguji keimanan),
tak dilontarkanNya ujian,
di luar kekuatan,
setiap diri insan.

Allah…
Pimpinlah diriku,
tuk bangkit semula,
meneruskan langkah,
perjuangan ini,
cekalkan hati dan semangatku,
kurniakan ketabahan,
agar mimpi jadi nyata,
padaMu ku meminta.

Daku mohon agung kudratMu,
wahai Tuhan yang satu,
segalanya dariMu.

Lagu : Bazli
Lirik : Bazli & Atie

Langkah Tercipta - UNIC


OK,selamat berjuang untuk peperiksaan yang bakal ditempuh..kami sendiri mama n papabalqis akan start practical exam on this 21st,22nd n 23rd..then,after 2 weeks,will be a written exam followed by oral..begitulah seterusnya hinggalah awal july nanti..doakan kami ye =)

oh ye,sebelum terlupa,tahniah untuk sahabatku marhamah yang telah selamat melahirkan bayi sulungnya..

juga,pada sahabat2 yang bakal berkahwin tak lama lagi..

-kak tasnim lutfi dan shakirah UIA n aniemz(hehehe)

erm,juga tahniah untuk beloved papabalqis yang telah me'launch' kan blognya yang berkurun tersimpan,haha..=P selamat menulis..moga2 diberkati sokmo!!

p/s: saya sangat RINDUKAN ibu saya sekarang..puan hajah siti fatihah bt abdul moin..jauh di kedah sana..miss u mak!! TT

2 comments:

ANIEMZ said...

salam.. akak.. saya tak termasuk dalam list bakal pengantin ke? hehe..

ummuabdullahsyaakir said...

an akk..Luahkan rasa sedih,rindu tak slah,kan?Lagi2lah bila dh bergelar ibu n jauh dari family..mmg akn ada rsa mcmtu.Kdg2 kt xnk dugaan mcmni tapi kt akn dpt dugaan mcmtu pulak.Allah lagi tahu kita mampu diujiNya.Moga Shida tabah.