Thursday, April 23, 2009

selesai fasa pertama

salam 'alayk..

Alhamdulillah,dengan berakhirnya exam praktikal biochemistry khamis lepas,maka selesailah peperiksaan untuk fasa I ini..sengaja saya set kan sebegitu dikepala,bahawa final exam kali ni berfasa-fasa..dimulai dengan praktikal,hinggalah written exam,oral dan segalanya lagi yang menuntut usaha secara berfasa dan berperingkat(means that cannot rest lama2 la =))..

apapun,lots of gracias to Allah,kepada diri sendiri yang sudi membuat persediaan (mesti sentiasa thanks to ur own self for doing good),kepada encik hubby yang setia meng'simplify'kan facts untuk mama ni,kepada makayah di Malaysia yang tak putus2 mendoakan kami,kepada sahabat2 yang baik hati dan sudi berkongsi maklumat dan semua mereka yang tak dinyatakan disini..

THANKS A LOT!!

seusai exam,benda pertama yg kami berdua buat,ialah compensate the sleep!! hehe,get back ur energy =) mata pun dah makin besar eye hammock nya..then,baru feel free nak setel satu persatu perkara other than study..kain baju yang bertimbun nak dilipat(read: baju2 sikecil saja dah 70%,huhu),vacuum rumah,dan seterusnya..

Balqis semasa kami berdua exam?

Ohh,sikecil ni amat memberi kerjasama yg baik..thanks sayang =) baik sungguh anak papamama ni..kadang2 bila tengah malam terjaga dek light on dan bunyi selakan buku kami,tersenyum je dia..seolah2 tau yg mama papa tak punyai banyak masa untuk bermain2(mind her playful character)..pandai dia mengasyikkan dirinya sendiri tanpa perlu perhatian orang lain..dan,for two nights,kami terpaksa kendong Balqis kerumah kawan mama untuk perkongsian slide histo
dan discussion urine report,guess what,she was so cooperative! hari pertama,nangis jugak tanak dengan acik2 untuk setengah jam yg pertama,then,bila dah agak serasi especially dengan acik lina,mama can leave her for a while n come back to the microscope sambil jenguk2 dia sekejap..at last,agaknya dia perasan kot that im not around,dah startla nak bunyi,hehe..so cute! so,inilah si Balqis masa dirumah acik2..mama sempat snap satu dua je pic untuk menghilangkan rasa mengantuk..


on the bed,night before physiology practical


before histology (at my friend's home)



khusyuk tengok kartun Tinker Bell


3 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

salam,shida...eem makin comel ea bakal menatu ku ini-dah nak masuk fasa ank dara dah nih,hehe.Akk doakn Shida n suami dpt score yg terbaik..moga Allah bagi yg setimpal dgn usaha kerasmu..aminn
p/s:doakan akk 'etek'

mmk said...

to kak aini..

haha,comel ek? tgk la maknye *wink* anyway,terimakasihla byk2 akak sudi doakan kitorg..insyaAllah,kami doakan akak etek(nok suko kito baco hok nih,hihi)..

sueabubakar said...

salam
akak..
kagum la dgn segala kekuatan..
nk jage baby, nak study..

smg akak terus kuat!

baby balqis makin comel..
sue suke tgk telinga ngn mata die!mengancam! :)