Friday, January 2, 2009

New Year, New Chapter..BISMILLAH..



Alhamdulillah,lots of gratitude to
Allah for this beautiful life that He granted to me..and,bersempena the first day of the first month in this very new year,I dedicate this first entry to my first newly born little princess- Batrisya Balqis bt Mohd Hazwan.. mama sangat berterima kasih pdNya atas peluang mengandung dan melahirkan balqis which was one of my most memorable moment throughout this life..also,thanks to balqis sbb berjaya tido dgn nyenyaknya skg,giving mama chance to type this,hehe..juga,terima kasih yg tak terhingga pd my hubby atas segala jagaan n pertolongan sepanjang tempoh kehamilan dan hingga saat2 terakhir proses melahirkan balqis. Only Allah knows how glad I was when u’re really not leave me yg sgt penakut dgn segala mcm ubat-ubatan dan jarum suntikan ni alone especially in that labour room yg penuh dgn mesin itu ini,huhu..

ALHAMDULILLAH WALHAMDULILLAH THUMMALHAMDULILLAH..

Itu saja yg termampu mama lafazkan atas segala anugerah ini..dan,tika saat balqis dimasukkan ke NICU sbb severe jaundice(her bilirubin reading was 436),ur papa n ur nina(my mom) n ur tok ma(my mom in law) were really there,standing together with me,monitoring u from far..sedihnya hanya Allah saja yg tau bila tgk tgn kecik balqis yg baru berusia 4hari dicucuk berkali-kali masa nk check darah. 3 jam sekali doc check darah.saya yg sekali je kna amik darah utk check ABO incompatibility masa tue pun kecut perut dah. Malu je kt anak sendiri,heh. Anyway,Balqis plak masa tue apa pun taknak sbb terlampau mengantuk.(bdk2 kuning mmg kuat tido,jd adakah mereka yg kuat tido itu berpenyakit kuning?? Huhu = p) dah tak tau erti lapar dahaga..hmm,so far, u’re so strong to fight against ur disease..thinking of that,mama pun cuba menguatkan diri mama walaupun sebenarnya dah berkali-kali di motivate oleh papa sepanjang ur days in hospital.i wonder somehow how my hubby was so strong on that time..cool je muka papa ms tue..anyway,kemuncak kesedihan mama was when i had to sign the consent(papa masa tue tgh solat maghrib),menandakan keizinan mama n papa as ur parent,to allow u to do the ET(exchange tranfusion) utk mengelakkan berlakunya kernicterus. tp,alhamdulillah,berkat doa dan solat hajat family dan shbt2 yg terdekat masa tue,ur reading turun mendadak dlm masa 30min ke 398.so,balqis tak yah tukar darah..
so far, alhamdulillah,look at her cheeks,becoming chubby day by day..anyhow,we just pray for ur health n happiness ever after..ameen..

p/s: to abang, I really miss her baju penguin yg dye pakai kat nicu tue. Silap kita tak amik gmbar kan masa tue. Nk wat cane,kamera tak dibenarkan dan mmg tak teringat pun sbb kepala asyik ingatkan balqis je.

2 comments:

Anonymous said...

Bismillah wa alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi kerana impian isteri abang sudah termakbul untuk mencoret perjalanan hidup bidadari tersayang , ismuha batrisya balqis .Tahniah kepada sayangku Murshida kerana berjaya membina “lifeblog” . Diharap segala coretan dan pengalaman adalah membina bagi tatapan dan perkongsian bersama . Abang doakan impian dan harapan sayang berjaya.Semoga Allah mudahkan segalanya bagi sayang..

.:ur hubby:.

nurpetunjukku said...

assalam..tahniah mursyida atas baitul muslim yg terbina. semoga diberkati Allah..your baby is seriously very cute=)..
-yatie-persijilanDQ-gen 5